Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Tom Bogs – den danske udgave af Muhammad Ali

Skrevet af
Idrættens Hus
April 2, 2025
0
min læsetid
Tom Bogs – den danske udgave af Muhammad Ali

Oplev sportens legender tæt på!

Kom forbi Idrættens Hus og se de mange smukke byster, der hylder vores sportshelte. Mærk sportens vingesus og nyd en kop kaffe eller en frokost i vores restaurant. I kan også overnatte og have god tid de mange hædrede sportsstjerner, og måske møder du en ny mens du går på gangen.

Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Tom Bogs er en tidligere dansk bokser, der med sit stærke venstrehåndssving gik fra den lokale amatørklub i Christianshavn og hele vejen til OL i Tokyo.
I løbet af karrieren, der varede 10 år, nåede han at vinde flere betydningsfulde titler og hev hele tre europamester-titler hjem. Han kom desuden også hele vejen til VM-finalen i 1972, men måtte desværre se sig slået.

Lær her mere om Tom Bogs liv og karriere.

A statue of a man with a boxing glove on his hand.

Underdoggen fra København

Tom Bogs er en vaskeægte københavner, der blev født i indre by den 21. november 1944.
De atletiske evner stammer fra hans far, der også var en prisvindende atlet. Hans far, Poul Carl Alfred Georg Bogs Larsen, var nemlig tidligere dansk mester i kuglestød.

Som barn lå det ikke lige til højrehånden, at Tom Bogs ville kunne slå nogen som helst ud af en boksering, da han ikke havde den ideelle kropsbygning.

Faktisk stod det så grelt til, at han som ung blev sendt på en såkaldt svagbørnskoloni. Her fik svage og underernærede børn mulighed for at få lidt sul på kroppen og den nødvendige ernæring for at være sunde.
På trods af den mangelfulde fysik i barndommen tvivlede han ikke et sekund på, at han skulle gå ind i boksning.

En hårdtslående statistik

Ikke særlig langt fra hjemmet startede den forhenværende danske bokser i den lokale bokseklub, Thor. Her blev han dog kun kort tid, da han efter fem kampe skiftede til CIK, som var hans klub, indtil han påbegyndte sin professionelle karriere i 1964.
Hans talent var hurtigt til at få øje på, da han inden den professionelle karriere havde fået 69 sejre ud af 77 amatørkampe. Statistisk set havde han derfor vundet 90 procent af sine kampe.

Denne statistik havde han ligeledes opretholdt i sin professionelle karriere, da han ud af 87 kampe havde taget 77 sejre. Efter 87. kamp satte han en stopper for den storslåede boksekarriere i 1974.
Det er sikkert at sige, at han stoppede i sin storhedstid, eftersom han året forinden havde vundet europamesterskabet.

Smuk sløjfe på en unik karriere

Gennem karrieren havde han vundet europamesterskabet tre gange i årene 1968, 1969 og 1973. Hans internationale præstationer rakte alligevel længere, da han i 1972 var tæt på at kunne kalde sig selv verdensmester, men endte med et nederlag i afgørelsens time.
Hans karriere og resultater fik en smuk sløjfe om, da han i 2014 blev optaget i Hall of Fame. Det på trods af at han i 2005 var i samtlige danske medier, efter han i sin bog erkendte, at han i løbet af sin karrieres storhedstid havde et dopingmisbrug.

Tom Bogs – en uforudsigelig sportsmand

Efter endt boksekarriere valgte den pensionerede bokser at gå helt andre veje.
Første stop på hans nye karrierevej blev som murer, hvorefter en tid som direktør i et arkitektfirma fulgte. Det blev dog ikke sidste gang, han vendte 180 grader i sit jobvalg.

Herefter påbegyndte han uddannelsen som fængselsvagt og fik arbejde i Vestre Fængsel og Vridsløselille Statsfængsel. Endelig valgte han at blive skraldemand i 1983 og forlod arbejdsmarkedet i 2009.
Tom Bogs er en uforudsigelig mand, men én ting kan man konstatere om ham: Han tager gerne både bokse- og arbejdshandskerne på.

Besøg de kendte

Sportens Hall of fame

Dagsbesøg
10:00-16:00
Mandag til fredag
75,00
kr. pr. person
  • En kande kaffe
  • Et stk. kage serveret i Wilson Kipketer loungen
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Aftenbesøg
17:30-20:00
Mandag til torsdag
198,00
kr. pr. person
  • Aftenbuffet
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Guidet tur
Gruppe på min. 10 personer
Kontakt for pris
  • Kombiner turen med enten kaffe & kage eller vores aftenbuffet
  • Vi sørger for alle anekdoterne imens vi viser jer rundt.
  • Alle deltagere får udleveret et hæfte med information om alle medlemmerne af Sportens Hall of Fame
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Håndbolspilleren Camilla Andersen jubler efter mål i kamp

Camilla Andersen

Camilla Andersen blev i 2012 optaget i Sportens Hall of Fame for sin rolle som en af dansk håndbolds mest betydningsfulde profiler. Camilla var playmaker på det danske kvindelandshold, da de toppede internationalt i 1990'rne. Hun var ikke bare en brik i spillet – hun var arkitekten bag angrebene. Hendes spilforståelse, blik for afleveringer og evne til at læse spillet i splitsekunder var i verdensklasse. Hun skabte chancer, styrede tempoet og trak holdet op, når det brændte på.
Roerne, Mads Rasmussen og Rasmus Quist i toer kajak ved mesterskab

Mads Rasmussen og Rasmus Quist

Mads Rasmussen og Rasmus Quist blev i 2021 optaget i Sportens Hall of Fame som et af de mest succesfulde makkerpar i dansk sport. med OL-guld, verdensmesterskaber og en stærk fælles vilje roede de sig ind i historien – og i hjertet af en hel nation.
Sara Slott Pedersen springer over hæk i konkurrence ved OL I tokyo 2021

Sara Slott Petersen

Sara Slott Petersen blev i 2022 optaget i Sportens Hall of Fame efter en bemærkelsesværdig karriere med sølv ved OL, danske rekorder og et personligt overskud, der gjorde hende til rollemodel både på og uden for banen. en hækkeløber, der satte nye standarder for dansk atletik.