Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Mads og Rasmus – synkrone årer og historisk styrke

Skrevet af
Idrættens Hus
April 2, 2025
0
min læsetid
Roerne, Mads Rasmussen og Rasmus Quist i toer kajak ved mesterskab

Oplev sportens legender tæt på!

Kom forbi Idrættens Hus og se de mange smukke byster, der hylder vores sportshelte. Mærk sportens vingesus og nyd en kop kaffe eller en frokost i vores restaurant. I kan også overnatte og have god tid de mange hædrede sportsstjerner, og måske møder du en ny mens du går på gangen.

Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

To årer, ét mål – og en plads i historien

I dansk sport er der makkerpar, og så er der Mads og Rasmus. Med et sjældent sammenspil, ubøjelig vilje og rytmisk ro i årene har Mads Rasmussen og Rasmus Quist roet sig ind i historiebøgerne – og i 2021 ind i Sportens Hall of Fame. Deres rejse er fortællingen om et partnerskab, der holdt i medvind og modvind, og om to mænd, der sammen skabte noget større end sig selv.

Et stærkt samarbejde

Mads og Rasmus fandt hinanden tidligt i karrieren og viste hurtigt, at de havde en særlig kemi på vandet. Deres fokus var dobbelt sculler letvægt – en bådtype, hvor synkroni og tillid er altafgørende. Det krævede tusindvis af timer med gentagelser og justeringer, og de to roere arbejdede minutiøst med at optimere hver eneste bevægelse. Resultatet blev et af Danmarks mest succesfulde sportslige samarbejder nogensinde.

OL- og VM medaljer

Makkerparrets første store gennembrud kom med OL-bronze i Athen i 2004, og siden fulgte en lang række imponerende resultater. De vandt verdensmesterskaber i 2006 og 2007, og efter en skuffelse ved OL i Beijing i 2008, kæmpede de sig tilbage – stærkere end nogensinde.
Triumfen kulminerede ved OL i London i 2012, hvor Mads og Rasmus vandt guld i letvægts-dobbelt sculler. Det var et løb, hvor de efter en taktisk perfekt opbygning passerede deres konkurrenter og roede sig helt op på øverste trin af podiet. En præstation, der stadig står som et af de største øjeblikke i dansk olympisk historie.

Respekt og vedholdenhed

Deres succes skyldtes ikke kun fysisk styrke og teknisk kunnen, men i lige så høj grad evnen til at stole på hinanden – også når det gjorde ondt. Der var ikke brug for store ord mellem de to; forståelsen lå i blikket, i rytmen og i det fælles mål. Sammen skabte de en karriere, der strakte sig over mere end et årti, og som gang på gang satte Danmark på verdenskortet.

Mere end medaljer

Mads og Rasmus var ikke bare sportsmænd – de var ambassadører for dansk roning. Med ydmyghed, ro og et stærkt samarbejde viste de, hvordan disciplin og dedikation kan føre til ekstraordinære resultater. De blev rollemodeller for unge atleter og et forbillede på, hvad man kan opnå, når man arbejder sammen – ikke bare som makkere, men som mennesker.

Sportens Hall of Fame

Da de i 2021 blev optaget i Sportens Hall of Fame, var det en hyldest til mere end resultater. Det var en anerkendelse af en duo, der viste os, hvad det betyder at arbejde hårdt, holde sammen og aldrig miste kursen – selv når vandet bliver oprørt.

Besøg de kendte

Sportens Hall of fame

Dagsbesøg
10:00-16:00
Mandag til fredag
75,00
kr. pr. person
  • En kande kaffe
  • Et stk. kage serveret i Wilson Kipketer loungen
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Aftenbesøg
17:30-20:00
Mandag til torsdag
198,00
kr. pr. person
  • Aftenbuffet
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Guidet tur
Gruppe på min. 10 personer
Kontakt for pris
  • Kombiner turen med enten kaffe & kage eller vores aftenbuffet
  • Vi sørger for alle anekdoterne imens vi viser jer rundt.
  • Alle deltagere får udleveret et hæfte med information om alle medlemmerne af Sportens Hall of Fame
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Håndbolspilleren Camilla Andersen jubler efter mål i kamp

Camilla Andersen

Camilla Andersen blev i 2012 optaget i Sportens Hall of Fame for sin rolle som en af dansk håndbolds mest betydningsfulde profiler. Camilla var playmaker på det danske kvindelandshold, da de toppede internationalt i 1990'rne. Hun var ikke bare en brik i spillet – hun var arkitekten bag angrebene. Hendes spilforståelse, blik for afleveringer og evne til at læse spillet i splitsekunder var i verdensklasse. Hun skabte chancer, styrede tempoet og trak holdet op, når det brændte på.
Sara Slott Pedersen springer over hæk i konkurrence ved OL I tokyo 2021

Sara Slott Petersen

Sara Slott Petersen blev i 2022 optaget i Sportens Hall of Fame efter en bemærkelsesværdig karriere med sølv ved OL, danske rekorder og et personligt overskud, der gjorde hende til rollemodel både på og uden for banen. en hækkeløber, der satte nye standarder for dansk atletik.
Caroline Wozniacki står klar til at modtage serv i kamp. OL RIO 2016

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki blev i 2023 optaget i Sportens Hall of Fame – en velfortjent anerkendelse af en karriere, der bragte hende helt til toppen af verdensranglisten og kulminerede med en Grand Slam-titel. Hun er ikke bare en af danmarks største atleter, men et globalt ikon i tennissporten.