Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Badmintonspilleren Peter Gade

Skrevet af
Idrættens Hus
November 12, 2024
0
min læsetid
Badmintonspilleren Peter Gade

Oplev sportens legender tæt på!

Kom forbi Idrættens Hus og se de mange smukke byster, der hylder vores sportshelte. Mærk sportens vingesus og nyd en kop kaffe eller en frokost i vores restaurant. I kan også overnatte og have god tid de mange hædrede sportsstjerner, og måske møder du en ny mens du går på gangen.

Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det ser legende let ud, når fjerbolden flyver hen over nettet og fejende returneres til modstanderen. De fleste har stået i sportshallen med ketsjeren i hånden for at øve en stabil serv, en sikker baghånd eller en solid smash, men det er de færreste af os, der igen og igen er mødt op til træning, fordi drømmen om stjernerne var inden for rækkevidde.
Den danske badmintonspiller Peter Gade var en af dem, der tidligt mødte op i klubben for at give boldene et par ekstra slag, før de andre spillere kom til syne i døråbningen. Det var også ham, der som den sidste slukkede lyset i den store hal, når dagens træning sluttede, og netop denne viljefaste dedikation blev grobunden for en stor international badmintonkarriere.

A statue of a man with a smiling face.

Ungdomsårene og de første mesterskaber

Badmintonspilleren med det fulde navn Peter Høg Gade Christensen blev født en kold decemberdag. Helt præcist kom stjernespilleren til verden den 14. december 1976 i Aalborg, og allerede som ganske ung viste han stor interesse for ketsjersport.
Den unge spiller var aktiv i de lokale klubber, og som kun 13-årig vandt han sin første danmarksmestertitel i 1989. Selvom han vandt den eftertragtede titel i herredouble, er det inden for single-games, han siden hen er blevet bedst kendt.

Videre mod verdensmesterskaberne

Titlen som danmarksmester generobrede spilleren igen og igen, men i 1994 gik turen for første gang mod verdensmesterskaberne. Sammen med den jævnaldrende Peder Nissen vandt Peter Gade sit første ungdomsverdensmesterskab i herredouble ved denne begivenhed.

Det banede vejen for hans kommende karriere inden for elitesport.

De store mesterskaber ventede forude

Til trods for, at de første titler blev trukket hjem med hjælp fra en makker, var det ikke double, den danske badmintonspiller satsede på. Han foldede i stedet sit talent ud i herresingle, hvor han vandt guld ved EM i både 1998 og 2000. I 1999 vandt han bronze ved VM.
Særligt beundringsværdigt er det også, at singlespilleren hele 10 gange har vundet Copenhagen Masters og i 1999 blev mester ved All England.

Det var de store turneringer og de mange sikre sejre, som karakteriserede karrieren i denne tid. Han nåede endda at vinde sølv ved verdensmesterskaberne i 2001, før en voldsom knæskade satte en stopper for kometen.

Peter Gade gør comeback efter knæskade

Det var med stor nervøsitet, fans så på, da Gade måtte indstille karrieren midlertidigt med en knæskade. Blev det kortvarigt eller sluttede succesen nu? Heldigvis var spilleren hurtigt tilbage på banen, hvor han deltog ved de olympiske lege i Athen i 2004.
Om det var knæskaden, som stadig spillede ham et puds, er ikke til at sige, men der kom ikke medaljer med til Danmark under dette OL. Derimod vandt han i de følgende år flotte bronzemedaljer ved VM i både 2005, 2010 og 2011.

Hurtig og elegant spillestil

Det hurtige fodarbejde, de elegante bevægelser og en særlig finesse i hvert et slag, var det, der kendetegnede hans spil. Gennem sin karriere forfinede og forstærkede han de detaljer, der siden skulle blive det, der skabte usikkerhed på modstanderens banehalvdel.
Den danske spiller var en modstander, der blev frygtet, og særligt tæt på nettet var hans teknik perfekt.

Badmintonspilleren med de fleste titler

Badmintonspilleren fra Aalborg er den spiller, der har vundet flest danmarksmestertitler, europamestertitler og Copenhagen Masters-titler inden for sin niche. Fra 1998-2001 lå han nummer 1 på verdensranglisten, og han indtog sejrsskamlen ved flere Grand Prix-turneringer, blandt andet Grand Prix-finalen og All England.
Det gør spilleren til en af de mest succesfulde danske single-spillere i sportshistorien.
Peter Gade indstillede sin elitekarriere den 27. december 2012 efter en opvisningskamp på hjemmebane i København.

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.