Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Mikkel Kessler – En førsteklasses bokser

Skrevet af
Idrættens Hus
April 2, 2025
0
min læsetid
Mikkel Kessler – En førsteklasses bokser

Oplev sportens legender tæt på!

Kom forbi Idrættens Hus og se de mange smukke byster, der hylder vores sportshelte. Mærk sportens vingesus og nyd en kop kaffe eller en frokost i vores restaurant. I kan også overnatte og have god tid de mange hædrede sportsstjerner, og måske møder du en ny mens du går på gangen.

Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Han er en legende, og ikke kun i den danske sportshistorie, for også i de internationale bokseringe har Mikkel Kessler sejret stort. Siden 1998 har den professionelle bokser holdt et højt niveau, der har sikret ham to WBA-titler og gjort ham til WBC Super-mellemvægt-mester.

Mikkel Kessler sportens hall of fame

Den danske viking

En verdensstjerne blev født i København den 1. marts 1979, og kun 19 år debuterede det unge stjerneskud som professionel bokser. Hurtigt blev han en frygtet modstander i ringen, og gennem sin karriere vandt han 35 sejre på knockout. Det gjorde ham til en folkehelt i hjemlandet, og de trofaste fans døbte ham The Viking Warrior.
Som hyldest til vikingen dedikerede bandet Volbeat endda sangen ’A Warrior’s Call’ fra albummet Beyond Hell/Above Heaven til bokseren, der senere benyttede nummeret som indmarch til sine kampe.

En verdensmester indtager bokseringen

World Boxing Association og World Boxing Council er de to største bokseforbund i verden. Den danske stjerne formåede gennem benhård træning og stor præcision at blive verdensmester i både WBA og WBC.
Den første VM-titel i WBA tilfaldt sportsmanden den 12. november 2004, hvor han besejrede Manny Siaca. Det var en teknisk knockout, der sikrede den danske bokser sejren, som han forsvarede igen den 8. juni 2005 mod Anthony Mundine. Sejren var i hus endnu en gang, og det samme gjorde sig gældende da han for tredje gang genvandt titlen, da han boksede mod Eric Lucas den 14. januar 2006.
Titlen som WBC-mester tilfaldt bokseren fra Bryggen, da han besejrede Markus Beyer med knockout i tredje runde den 14. oktober 2006.

Et svært nederlag

Det stod hurtigt klart, at Mikkel Kessler var en skræmmende modstander, og med flere flotte titler på CV’et var han klar til at forsvare sine VM-titler overfor den ubesejrede Joe Calzaghe.
Kampen endte til waliserens fordel, og den danske viking måtte afgive sine titler den 3. november 2007.

Tilbage til bokseringen

Mange spekulerede efterfølgende i, om det hårde nederlag ville afholde folkehelten fra at bokse igen. Fansene fik imidlertid snart fornyet håb, for bokseren meddelte, at han gjorde comeback i bokseringen allerede den 21. juni 2008. Her mødte han op i den fyldte Brøndby Hal, hvor han til lyden af klap og kampråb tilkæmpede sig VM-titlen endnu en gang.
Den nyslåede WBA-mester besejrede sin modstander Dimitri Sartison med imponerende point og en hårdtslående knockout.

Titlen forsvares til Super Six

Efter den imponerende hjemmesejr i Brøndby Hallen drog han mod bokseturneringen Super Six for at forsvare sin VM-titel. Her stillede han op mod amerikanske Andre Ward, som overlegent fravristede den danske bokser titlen den 21. november 2009.
Det var en skuffet kriger, der rejste retur mod Danmark, men sejrens sødme ulmede snart forude igen. Den 24. april 2010 vandt bokseren over Carl Froch i Super Six og kunne endnu engang løfte trofæet og kalde sig WBA-verdensmester.

Mikkel Kessler gør comeback – igen

Det blev en øjenskade, som sendte Kessler til tælling efter Super Six World Boxing Classic i 2010. Den professionelle sportsmand måtte endnu en gang trække sig fra arenaen, og de tålmodige fans gruede atter for om vikingen ville vende retur til bokseringen.
Det længe ventede comeback blev en realitet, da verdensstjernen knockoutede franske Mehdi Bouadla i København allerede i 6. omgang.

Boksekarrieren kørte igen, men fra at have været mellemvægtsbokser rykkede vikingen nu videre i letsværvægt-klassen, hvor han kæmpede mod Allan Green den 19. maj 2012. Det blev den amerikanske bokser, der for første gang knockoutede krigeren, men hurtigt blev der kvitteret med et hook, som gjorde Green grøn af misundelse: Han røg i gulvet og formåede ikke at kæmpe sig tilbage, hvilket sikrede danskeren en storslået sejr.
Den 1. februar meddelte den danske viking, at han definitivt indstillede din karriere.

Besøg de kendte

Sportens Hall of fame

Teksten er global på alle Hall of fame sider

Dagsbesøg
10:00-16:00
Mandag til fredag
75,00
kr. pr. person
  • En kande kaffe
  • Et stk. kage serveret i Wilson Kipketer loungen
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Aftenbesøg
17:30-20:00
Mandag til torsdag
198,00
kr. pr. person
  • Aftenbuffet
  • Et Sportens Hall of Fame hæfte
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Guidet tur
Gruppe på min. 10 personer
Kontakt for pris
  • Kombiner turen med enten kaffe & kage eller vores aftenbuffet
  • Vi sørger for alle anekdoterne imens vi viser jer rundt.
  • Alle deltagere får udleveret et hæfte med information om alle medlemmerne af Sportens Hall of Fame
Klik på knapper herunder og book et besøg via mail
Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Håndboldspiller, Anja Andersen, sender bold under benet til scoring

Anja Andersen

Anja Andersen – Dansk håndboldikon og medlem af Sportens Hall of Fame. Anja Andersen blev i 2007 optaget i sportens hall of fame efter en karriere med OL-guld, VM-titel og Europamesterskab. En pioner for kreativitet og mod i dansk håndbold.
Paul Elvstrøm, sejler i Finjolle

Poul Elvstrøm

I 1992 blev Paul Elvstrøm optaget i Sportens Hall of Fame som en af de første. Han efterlod sig en arv, der rækker langt ud over medaljer – en arv, der handler om perfektionisme, passion og at sætte nye standarder.
Portræt af ung Lene Køppen i sort/hvid

Lene Køppen

Lene Køppen blev i 1992 optaget i Sportens Hall of Fame efter en karriere med sejre i VM og All England. En elegant tekniker og pioner i dansk og international badminton.