Når teknik og tålmodighed vinder – Lene Køppen

Oplev sportens legender tæt på!
Kom forbi Idrættens Hus og se de mange smukke byster, der hylder vores sportshelte. Mærk sportens vingesus og nyd en kop kaffe eller en frokost i vores restaurant. I kan også overnatte og have god tid de mange hædrede sportsstjerner, og måske møder du en ny mens du går på gangen.
Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!
Teknik, styrke og historiske sejre
Lynhurtige reaktioner, elegant bevægelse og en mental styrke ud over det sædvanlige var kendetegnende for Lene Køppen, som i 1970'erne satte en ny standard for dansk og international badminton.
Hun spillede med en raffineret teknik og et taktisk overblik, der fik selv de skarpeste modstandere til at vakle.
Med sit rolige ydre og præcise spil vandt hun titler, som kun de allerfærreste når i karrieren, og hun blev en pioner for kvindelige badmintonspillere på verdensplan.
Vi tegner et portræt af kvinden fra Jylland, der blev verdensmester, All England-vinder og et ikon i dansk sportshistorie.
De unge år i jylland
Lene Køppen blev født den 5. maj 1953 i København, men voksede op i Jylland.
Som barn fandt hun hurtigt vej til badmintonhallen, hvor hendes talent blev tydeligt allerede i ungdomsårene.
Med en blanding af naturligt flair, målrettet træning og stor spilleglæde kæmpede hun sig frem i ungdomsrækkerne og begyndte at drømme om de helt store internationale turneringer.
De første store turneringer
I begyndelsen af 1970’erne begyndte Lene Køppen for alvor at markere sig både nationalt og internationalt.
Hun var i stand til at dominere modstandere med sit flydende, tekniske spil, hvor hun kontrollerede kampene med taktisk snilde og præcise placeringer.
Det var tydeligt, at dansk badminton havde fået en stjerne, der kunne tage kampen op mod de stærkeste asiatiske spillere.
Verdensmester
1977 blev et vendepunkt i Lene Køppens karriere. Ved det allerførste officielle verdensmesterskab i badminton i Malmö, Sverige, skrev hun historie ved at vinde guld i damesingle. Hun besejrede engelske Gillian Gilks i finalen og blev dermed Danmarks første verdensmester i badminton. Med denne sejr cementerede hun sin plads blandt sportens største navne.
Triumf til All England
Efter verdensmesterskabet fulgte endnu en stor triumf. I1979 vandt Lene Køppen All England i damesingle, badmintonens mest prestigefyldte turnering. Hun havde tidligere også vundet All England i damedouble i 1977 sammen med Grete Mogensen. Sejrene i både single og double vidnede om hendes alsidighed og hendes evne til at brillere på højeste niveau i flere discipliner.
En teknisk og mentalt stærk spiller
Lene Køppen var berømt for sin tekniske præcision og flydende bevægelser, og for sin kloge spilforståelse og evne til at vende selv svære situationer. Hun er også kendt for sin rolige fremtoning, der skjulte en stærk indre vilje og kampånd. Hun mestrede at sætte modstanderne under pres uden selv at forfalde til hastværk – en spillestil, der på mange måder var forud for sin tid.
En pioner for kvindelige spillere
Lene Køppens succes var med til at bane vejen for flere kvindelige badmintonspillere internationalt. Hun beviste, at europæiske spillere kunne matche de asiatiske dominanter, og hun inspirerede mange unge piger til at gå efter en karriere i elitesport.
Optaget i Sportens Hall of Fame
I 1992 blev Lene Køppen optaget i Sportens Hall of Fame – en anerkendelse for hendes uvurderlige bidrag til dansk og international badminton.
Hendes navn står i dag som et vartegn for teknisk dygtighed, stærk mentalitet og banebrydende præstationer på de største scener.
Sportens Hall of fame
Teksten er global på alle Hall of fame sider
- En kande kaffe
- Et stk. kage serveret i Wilson Kipketer loungen
- Et Sportens Hall of Fame hæfte
- Aftenbuffet
- Et Sportens Hall of Fame hæfte
- Kombiner turen med enten kaffe & kage eller vores aftenbuffet
- Vi sørger for alle anekdoterne imens vi viser jer rundt.
- Alle deltagere får udleveret et hæfte med information om alle medlemmerne af Sportens Hall of Fame
Andre atleter på listen

Anja Andersen

Poul Elvstrøm
